Nära att missa min spa helg pga SJ


skrivet den 18 okt av Bella, klockan:10:17

Så visar vår fantastiska kollektivtrafik än en gång hur pålitlig den är (eller inte).

Jag ska ärligt säga att jag snart ger blanka f*n i att åka kollektivt, är i startgropen för att köpa mig en bil igen.

Jag pendlar ju mycket mellan Stockholm och Göreborg i jobbet och brukar då åka tåg men för femtioelfte gången har det vart en massa strul med detta.

Tydligen pga att SJ hittat sprickor i hjul på vissa tåg och därför dragit in en massa. Självfallet är det bra att de sätter säkerheten högt men samtidigt kan jag inte förstå att det ska vara så svårt att ha ordentliga backup planer om något händer. För det gör det ju ganska ofta. Ordentligt avtal så man kan sätta in tillräckligt med bussar istället vore ju tex att rekommendera.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2177712/sj-fortstatter-stalla-in-tag

 

Det är inte kul att ständigt få vänta eller bli försenad, det är ju dessutom inte särskilt billigt att åka tåg.

Politikerna vill att vi ska minska ner på bilåkandet men samtidigt har vi kollektivtrafik som är under all kritik.

 

Hann som tur var i alla fall fram till min spa helg men det var nära att jag missade den, dessutom har jag tidigare missat en planerad övernattning i Göteborg med mina vänner där vi skulle bara haft trevligt, snackat och druckit vin. Den gången var det något med is på rälsen för att inte tala om alla gånger man blivit försenad.

 

Nej, nu är jag förbannat trött på detta och ska börja leta efter en ny bil, blir ju inte särskilt mycket dyrare att ha bil heller för den delen och det ihop med vetskapen om att man kan hålla tider och bekvämligheten väger nu utan tvekan över vad mig anbelangar. Så en bil får det bli.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed